Little Paris
Hello! Wallo!

Assalamualikum! Welcome to My Paris Town. singgah2 selalu yea .!

Entries About Linkies


Status : the unhappiest people in this planet are those who care about what other people think


Kekawan :)

Walking Talking

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.
exchange link sgt dialu2 kan


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


Keputusan Dah muktamad Kolej Matrikulasi menjadi pilihan [KMPk]


Assalamualaikum blogger-blogger sekalian
        Syukur Alhamdulillah setelah sekian lama duduk rumah goyang kaki aje (exSPM) akhir nye dapat jugak dua tawaran satu daripada UITM dan satu lagi daripada Kolej Matrikulasi Perak . Setelah dipertimbangkan  setimbangnye , saya buat keputusan untuk ke matrik .

        Pada mulanya , hati nih xder lah excited  sangat tapi bila dapat tahu yang kawan baik saya dapat matrik kat perak jugak dan modul yang sama . Semangat tetiba datang HAHAHA . Alhamdulillah !!!

        Ada sesape ker dapat matrik perak (KMPk) ? kalo ada salam perkenalan dan harap-harap kita boleh kenal dengan lebih rapat lagy :) kalo  jumpe tuh tegur-tegur lah , dun worry saya peramah orang nye (puji diri sendiri) . Nih saya nak kongsi dengan kengkawan dokumen-dokumen yg wajib dibawa ^.^ . 
      
       Big claps kepada senior2 kita yang tak pernah penat explain kat adik-adik  yang suka bertanya soalan yang bermacam jenis soalan HAHAHA! thanks kakak-kakak & abang-abang

List dokumen yang wajib dibawa :

[Letakkan segala DOKUMEN ini didalam satu  sampul surat untuk memudah kan kerja anda]

-Surat tawaran (dicetak dari internet) 
-Maklumat peribadi (lekatkan gambar)
-Maklumat diri pelajar (BMKPM/02-Pin 2)
-Akuan Persetujuan Ibubapa &Penjaga kesihatan pelajar
-Pengakuan bebas penyalahgunaan dadah
-Lampiran sijil lahir (tampal , kalo besar lipat or bawak je )
-Salinan kad pengenalan pelajar , ibu ,bapa (tampal)
-Perjanjian Pengambilan dan Pembiayaan  (PPM/BM.1/99-Pin-3) *dua salinan*
-Slip e-pendaftaran pelajar (cetak dalam Internet)
-Salinan kad akaun
-Salinan slip pembayaran yuran pendaftaran di BSN
-Gambar berukuran passport (minimum 6keping)
-Setem hasil RM10.00 (2 keping tidak perlu tampal hanya perlu dibawa)

Sedikit penerangan mengenai  Borang Perjanjian yang telah diisi.

1.Borang Perjanjian ini perlu dicetak sebanyak 2 SET (2 salinan)
2. Jika hendak fotostat untuk salinan kedua, fotostat dahulu salinan pertama, kemudian BARU ISI   KEDUA-DUANYA.
3. TAK BOLEH isi dahulu salinan pertama, baru fotostat untuk salinan kedua. PERJANJIAN AKAN DITOLAK SERTA MERTA.
3. Isi menggunakan pen mata bola, dakwat hitam atau biru sahaja
4. Sertakan 2 KEPING SETEM HASIL (TIDAK perlu MATIKAN)
5. PENJAMIN boleh terdiri daripada IBU BAPA
6. SAKSI terdiri daripada Ketua Kampung/Penghulu/JKKK/ Kakitangan Kerajaan (Kumpulan A)
7. ISI SELENGKAPNYA nama, no. kad pengenalan, tarikh lahir,alamat PENJAMIN, SAKSI dll yang   diperlukan
8. COP DAN TANDATANGAN di tempat yang telah ditetapkan.
9. KOSONGKAN BAHAGIAN YANG PERLU DIKOSONGKAN



          


         


CREDIT TO : MUHAMMAD SOLEHIN
SUMBER      : MUKA BUKU


Sedikit penerangan mengenai  SIJIL LAHIR & KAD PENGENALAN PELAJAR , IBU , BAPA

1.Sijil lahir mestilah di tampal , jika tak cukup ruang lipat atau lampiran kan sahaja
2.Setelah tampal , sijil lahir mestilah di cop dan tandatangan oleh Ketua Kampung/Penghulu/JKKK/ Kakitangan Kerajaan (Kumpulan A)
3.Salinan kad pengenalan pelajar , ibu dan bapa haruslah ditampal
4. Setelah tampal , mestilah di cop dan tandatangan oleh Ketua Kampung/Penghulu/JKKK/ Kakitangan Kerajaan (Kumpulan A)


CREDIT TO : SYABIRA ANIS
SUMBER      : MUKA BUKU
Wednesday, May 21, 2014, 2:45 PM ϟ 0 komen :)
S T A Y S T R O N G !

Assalamualaikum readers

Pedih . Teramat amat pedih bila kita tahu kita telah ditikam dari belakang , yerlah tak sempat nak elakkan . Bertambah pedih bila yang menikam itu sahabat kita , yang dulu-dulu kononnya berjanji susah senang bersama . Itu kot yang aku rasa sekarang .

Muka jer nampak happy memanjang hakikat hmmm . Kalau scan hati aku sekarang rasanya dah remuk redam kot [betul ke bahasa aku nih ] plus berdarah meleleh , kena tampal chewing gum banyak lah nampak nye .

yang aku pelik nya nape lah tak terus terang yang kau tak suka kawan dengan aku ?  kan senang aku bukan nye pandai bace isi hati tuh lain lah kalo aku nih sedara pak belalang , tengok air dalam mangkuk hayung dah tahu semuanya . Kalo ikot kan rasa hati nih nak je aku tembak kau pakai senapang gajah biar hancur muka tuh sekali dengan otak [kalo jer lah ] . 
  
Thanks sebab pernah jadi kawan aku . Thanks sebab dulu-dulu sudi dengar luahan aku . Thanks sebab dari kau lah aku belajar macam-macam . 

Bilangan orang yang sayang dan benci kat kita adalah sama banyak . betul ke ? Makna nya bila Someone benci kita , ada someone jugak lah yang sayang kita .


MORAL OF MY STORY : 
Jangan mudah percaya kan seseorang , melainkan diri sendiri dan keluarga . Kalo ada yang pernah terkena macam aku nih , makna nye kita sama-sama terkena lah . Hahaha .





Wednesday, December 25, 2013, 11:26 AM ϟ 1 komen :)
Giveaway Havoc

hadiah, Giveaway, Havoc Giveaway 
[klik banner utk join]
Join2 jangan tak join , rules dia simple n hadiah tiap2 minggu .
hope , ada la rezeki aminn !
 
tag :
Tuesday, December 24, 2013, 2:15 PM ϟ 0 komen :)