Little Paris
Hello! Wallo!

Assalamualikum! Welcome to My Paris Town. singgah2 selalu yea .!

Entries About Linkies


Status : the unhappiest people in this planet are those who care about what other people think


Kekawan :)

Walking Talking

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.
exchange link sgt dialu2 kan


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


Keputusan Dah muktamad Kolej Matrikulasi menjadi pilihan [KMPk]


Assalamualaikum blogger-blogger sekalian
        Syukur Alhamdulillah setelah sekian lama duduk rumah goyang kaki aje (exSPM) akhir nye dapat jugak dua tawaran satu daripada UITM dan satu lagi daripada Kolej Matrikulasi Perak . Setelah dipertimbangkan  setimbangnye , saya buat keputusan untuk ke matrik .

        Pada mulanya , hati nih xder lah excited  sangat tapi bila dapat tahu yang kawan baik saya dapat matrik kat perak jugak dan modul yang sama . Semangat tetiba datang HAHAHA . Alhamdulillah !!!

        Ada sesape ker dapat matrik perak (KMPk) ? kalo ada salam perkenalan dan harap-harap kita boleh kenal dengan lebih rapat lagy :) kalo  jumpe tuh tegur-tegur lah , dun worry saya peramah orang nye (puji diri sendiri) . Nih saya nak kongsi dengan kengkawan dokumen-dokumen yg wajib dibawa ^.^ . 
      
       Big claps kepada senior2 kita yang tak pernah penat explain kat adik-adik  yang suka bertanya soalan yang bermacam jenis soalan HAHAHA! thanks kakak-kakak & abang-abang

List dokumen yang wajib dibawa :

[Letakkan segala DOKUMEN ini didalam satu  sampul surat untuk memudah kan kerja anda]

-Surat tawaran (dicetak dari internet) 
-Maklumat peribadi (lekatkan gambar)
-Maklumat diri pelajar (BMKPM/02-Pin 2)
-Akuan Persetujuan Ibubapa &Penjaga kesihatan pelajar
-Pengakuan bebas penyalahgunaan dadah
-Lampiran sijil lahir (tampal , kalo besar lipat or bawak je )
-Salinan kad pengenalan pelajar , ibu ,bapa (tampal)
-Perjanjian Pengambilan dan Pembiayaan  (PPM/BM.1/99-Pin-3) *dua salinan*
-Slip e-pendaftaran pelajar (cetak dalam Internet)
-Salinan kad akaun
-Salinan slip pembayaran yuran pendaftaran di BSN
-Gambar berukuran passport (minimum 6keping)
-Setem hasil RM10.00 (2 keping tidak perlu tampal hanya perlu dibawa)

Sedikit penerangan mengenai  Borang Perjanjian yang telah diisi.

1.Borang Perjanjian ini perlu dicetak sebanyak 2 SET (2 salinan)
2. Jika hendak fotostat untuk salinan kedua, fotostat dahulu salinan pertama, kemudian BARU ISI   KEDUA-DUANYA.
3. TAK BOLEH isi dahulu salinan pertama, baru fotostat untuk salinan kedua. PERJANJIAN AKAN DITOLAK SERTA MERTA.
3. Isi menggunakan pen mata bola, dakwat hitam atau biru sahaja
4. Sertakan 2 KEPING SETEM HASIL (TIDAK perlu MATIKAN)
5. PENJAMIN boleh terdiri daripada IBU BAPA
6. SAKSI terdiri daripada Ketua Kampung/Penghulu/JKKK/ Kakitangan Kerajaan (Kumpulan A)
7. ISI SELENGKAPNYA nama, no. kad pengenalan, tarikh lahir,alamat PENJAMIN, SAKSI dll yang   diperlukan
8. COP DAN TANDATANGAN di tempat yang telah ditetapkan.
9. KOSONGKAN BAHAGIAN YANG PERLU DIKOSONGKAN



          


         


CREDIT TO : MUHAMMAD SOLEHIN
SUMBER      : MUKA BUKU


Sedikit penerangan mengenai  SIJIL LAHIR & KAD PENGENALAN PELAJAR , IBU , BAPA

1.Sijil lahir mestilah di tampal , jika tak cukup ruang lipat atau lampiran kan sahaja
2.Setelah tampal , sijil lahir mestilah di cop dan tandatangan oleh Ketua Kampung/Penghulu/JKKK/ Kakitangan Kerajaan (Kumpulan A)
3.Salinan kad pengenalan pelajar , ibu dan bapa haruslah ditampal
4. Setelah tampal , mestilah di cop dan tandatangan oleh Ketua Kampung/Penghulu/JKKK/ Kakitangan Kerajaan (Kumpulan A)


CREDIT TO : SYABIRA ANIS
SUMBER      : MUKA BUKU
Wednesday, May 21, 2014, 2:45 PM ϟ 0 komen :)