Little Paris
Hello! Wallo!

Assalamualikum! Welcome to My Paris Town. singgah2 selalu yea .!

Entries About Linkies


Status : the unhappiest people in this planet are those who care about what other people think


Kekawan :)

Walking Talking

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.
exchange link sgt dialu2 kan


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


kenape nih ? tetiba rasa ...

Assalamualaikum 

me    : abah , cmne ni ?
abah : kenape plak ?
me    : amek gmbr xjd la.
abah : setting la dlu , bwu snap . kan tdi abah dh ajar 
me   : hik3 . lupe


      Tengah2 malam gedik je , mcm2 aktiviti nk buat. Edit gmbr lh , update blog , tidur tak nak plak. Pagi2 susah nak bangun . Bangun solat then fly to bed ! sambung tidur balik . Tetiba suami Kak nity col 
aku tak tahu ler apa yg diorang bual kan , tapi suatu yg agak penting kot .

      Seperti yang di jangka , emg perkara yg penting pum . Rupa2nya adik ipar Kak nity [ieda] msk hantu . Yg aku tahu , ieda nie emg selalu je msk hantu tapi kali nie lebih teruk , sampai kan ieda berani baling2 barang kaca . Mengamuk habis . 

     Kak nity terpaksa p jgk umh mak mertua dia , masalahnye sekarang dah larut mlm . Aku jgk yg terpaksa teman kn . Umah mak mertua kak nity nie seram sikit . Depan umah mak mertua kak nity ade pokok besar sangat dan boleh pulak kak nity parking keta sebelah pokok tu . Aku malas nak turun mula nye , tapi kak nity suruh turun jgk . Takot weyh , aku ni bukan berani sgt pum 

     Semua org duk luar rmh , semua tingkap umah tertutup . Mak mertua kak nity suara dah serak2 mybe byk menangis kot . Ramai jgk yg tercedera termasuk lh suami kak nity . Ade yg terseliuh tangan , telinga berdarah , n mcm2 agy lh . Ini sume sebab diaorg terkena baling dgn piring , botol kaca . Sume brg yg di baling berasas kn kaca 

    Bile semua dah nampak tenang , mak mertua kak nity naik ats rumah , eida di kurun dalam bilik serta di kunci dari luar . Aku ikut sekali mak mertua kak nity naik ats umh . Mase aku duk dkt beranda , aku rasa lain mcm . Tetiba rasa nak nangis , bahu sakit . Aku diam kn aje , tak nak kecoh . Nasib baik , aku teringat pesan ustaz . Aku baca ayt kursi berulang kali tanpa henti . Aku ingt Allah , aku tahu aku tak boleh tunjuk lemah .

    Sesudah aku baca ayat kursi , aku rasa lebih baik dari tadi . Rasa lebih semangat . Masa tu lah aku dengar eiyong cakap sesuatu 
"biasa nye kak nity , makhluk yg kacau eida suka org baru , cth mcm adik kak nity nie lh"

Aku tarik kak nity , aku gito ape yg terjadi dekat aku tadi . kiterorg , mintak diri utk balik . kak nity takot sesuatu pelik jadi dekat aku . 


P/S : kalo korang rasa badan xbest , aku nasihat kan korang jgn lyn sgt perasaan tue . Lebih baik korang bace ayt kursi tak pum ape2 ayt pelindung diri . Itu yg lebih baik ..







Tuesday, December 11, 2012, 3:28 AM ϟ 0 komen :)